Renty

Як зробити сучасну вечірку екологічнішою. Поради RENTY.UA

Лофт

Після кожної типової вечірки крім яскравих емоцій залишається купа сміття, яке потім вирушає на полігон забруднювати довкілля. Якщо ж провести захід у гармонії з природою, приємних спогадів від нього не тільки не зменшиться, а й свято набуде унікального шарму ZeroWaste. Пропонуємо топ-5 простих, але слушних порад щодо проведення екологічного івента.

1 — Замініть гелеві кулі на багаторазові прикраси та гірлянди

Практично на кожному святі (весілля, день народження, ювілей, baby shower) використовують, на перший погляд, безвинні повітряні кулі для створення веселого настрою.

Латексні кулі можуть розкладатися десятиліттями, та й то не повністю. Їхні залишки лежать у лісі, на звалищі, на дні океану. Фольговані кулі взагалі не розкладаються. Зачепившись за гілку дерева, вони можуть роками висіти там.

Кулі, що світяться, крім не екологічного складу мають ще й батарейки, які необхідно утилізувати окремо.

Замініть кулі на тематичні гірлянди, квіти, помпони та прикраси з паперу. Впевненні, що враження від біо декору будуть не гіршими, а навіть приємнішими.

2 — Відмовтеся від конфетті та феєрверків

Конфетті та серпантин є мікропластиком, який неможливо повністю зібрати на переробку.

А після використання феєрверків залишається пил, що забруднює повітря. Крім цього, шум феєрверків лякає тварин і може призвести навіть до їх загибелі.

3 — Скажіть “ні” одноразовому пластиковому посуду

Екологічний посуд

Одноразовий посуд, пластикові соломинки для коктейлів не розкладаються. Альтернативний варіант біопосуду з картону також покритий тонким шаром пластику, тож обираючи його, ви глобально не допомагаєте природі. 

З традиційного посуду завжди приємніше пити чи їсти та він естетично виглядає на столі. Але якщо вечірка проходить десь за містом, можна використовувати спеціальний багаторазовий посуд із щільного пластику. Термін його служби набагато більший, ніж у звичайного — комплекту вам вистачить на кілька років, а не на один вечір.

4 — Грамотно розраховуйте кількість їжі

Після свят залишається багато їжі, яку потім доводиться викидати у загальний сміттєвий бак. Варто спробувати розрахувати кількість продуктів так, щоби мінімізувати залишки. Людина (приблизно) з’їдає 200 грамів основної страви + додаткові закуски.

Їжу, до якої взагалі не торкались, можна запропонувати забрати гостям додому або запросити друзів на другий день — after party.

5 — Попросіть гостей не упаковувати подарунки в поліетиленову обгортку

Якщо свято передбачає подарунки, попросіть гостей не використовувати пакування або користатися папером, який можна здати в переробку. Зараз набирає популярність текстильне пакування.

Екологічне пакування

Ще один екологічний варіант подарунка — сертифікати чи квитки на якусь довгоочікувану подію.

До речі, замовляючи для вечірки лофт, ви також більш усвідомлено підходите до питання екологічності. Лофти не захаращені непотрібними меблями та декором. Локації практичні та мінімалістичні з погляду обстановки. Однак водночас стильні, що дозволяє втілити в життя практично будь-який івент на майданчику.

Переглянути каталог топових лофтів Києва можна тут.


Читайте также: