Renty

Як обрати комфортний коворкінг для роботи?

коворкинг

В результаті змін щодо графіків і формату роботи в багатьох компаніях України вже зараз відчувається попит на зручні місця в коворкінгах. Гібридний графік — це не тільки можливість бути більш мобільним, а й безпечніший варіант під час нестабільного воєнного часу.

Поради від RENTY, на які моменти звернути увагу під час вибору коворкінгу.

#1 – Сумісність графіків роботи

Одні коворкінги працюють у будні з 8:00 до 19:00 або 20:00, що дозволяє резидентам спланувати свій стандартний трудовий день. Такі коворкінги слід розглядати не лише приватним особам, а й корпоративним, оскільки їхні графіки збігатимуться у майбутньому. Інші — відкриті навіть у вихідні дні та підходять зокрема для фрілансерів, які не прив’язані до конкретного дня тижня.

#2 – Як далеко від дому розташований коворкінг

Популярні сучасні коворкінги знаходяться в центрі міста, і якщо ви живете неподалік, то це відмінний варіант. Такі коворкінги, як правило, обладнані за останнім словом техніки та функціонують за негласними стандартами подібних локацій. Однак для тих, хто територіально знаходиться далі, наприклад, у спальних районах, є сенс пошукати скромніший коворкінг, але ближче до будинку. Зекономлений час на дорозі зробить день ефективнішим. Ще один плюс — економія, бо такі локації мають вигідніші умови для клієнтів.

#3 — Мінімальний термін оренди та програми лояльності

У коворкінгах гнучка система оплати — ви орендуєте місце на тиждень, місяць чи рік. Бронюючи локацію на тривалий термін, можна розраховувати на знижки. Якщо ж ви не готові укладати договір на тривалий період, доступна навіть погодинна оплата, але вже по повному прайсу.

#4 — Чи достатньо місця у коворкінгу

Коворкінги сьогодні пропонують зони під офіси. Зараз у тренді невеликі ізольовані блоки до 50 місць, де є власна кухня, кава-поінт та лаундж-зона. Компанія може орендувати кілька сусідніх блоків, щоб комфортно розміститися на території.

Тут є переговорні кімнати, які так само у вашому розпорядженні. Користування ними найчастіше включено до орендної плати. Але іноді рахується окремо.

Опенспейс логічний для часткової віддаленої роботи команди, коли співробітники приїжджають в офіс кілька разів на тиждень.

#5 – Наявність резервного електропостачання

Перевірте наявність резервного електропостачання, якого буде достатньо для освітлення. Також має бути безперебійне подання інтернету. Так, оптоволоконний чи оптичний інтернет може працювати навіть тоді, коли світла немає.

#6 – Обладнане робоче місце

Головне в коворкінгу — функціональність, щоб нічого не відволікало мозок від завдань. Продумане планування та оформлення приміщення, приємне освітлення, столи з вбудованими роз’ємами для зарядки – це складові, які роблять місце зручним.

#7 — Цікаві події всередині коворкінгу

Івенти — зближують мешканців коворкінгу та перетворюють його на місце, куди хочеться приходити не тільки попрацювати. Тому не погано, щоб періодично на локації проходили майстер-класи, воркшопи, дегустації чи ігри в настолки для однодумців. Бонуси — це завжди приємно.


Читайте также: